הכנה להנפקה בנאסד"ק מחייבת חברות טכנולוגיה ישראליות לתכנן וליישם מסגרת פיננסית בינלאומית. הכנה כזו מבטיחה שהחברה פועלת על פי התקנות השונות בארה"ב, כגון חוק Sarbanes-Oxley (SOX), המחייב שקיפות פיננסית קפדנית ובקרה פנימית. הנכה כזו גם כוללת התאמה של נוהלי חשבונאות לפי עקרונות החשבונאות המקובלים בארה"ב (GAAP). עבור כמה חברות ישראליות זהו שינוי מתקני הדיווח הכספי הבינלאומי (IFRS) המקובלים בישראל. תכנון ויישום מוקדם של השינויים אלה יכול למנוע עיכובים יקרים ולסייע בבניית אמינות מול משקיעים.
גישה פרואקטיבית למדיניות פיננסית מתייחסת גם למורכבות המיסויית של פעילות במספר תחומי שיפוט. חברות צריכות לשקול מדיניות מחירי העברה בין החברות בקבוצה, לנהל את חובות ניכוי מס במקור וליצור מבנה שממזער את בעיות כפל המס. הבטחת יעילות מס, תוך שמירה על כללי הדיווח הפיננסי, יכולה לשפר את הרווחיות לאחר ההנפקה ולהפוך את החברה לאטרקטיבית יותר עבור משקיעים גלובליים.
דוגמה להנפקה ישראלית שקדם לה תכנון מיסוי בינלאומי הוא ההנפקה של חברת ReWalk Robotics. החברה שהמטה שלה בישראל הנפיקה הנפקה ראשונית לציבור ב-NASDAQ בשנת 2014. לפני ההנפקה שלה, ReWalk השקיעה רבות בהתאמת הפעילות הפיננסית שלה לסטנדרטים בארה"ב וחיזוק מבני הדיווח הפיננסי הפנימי שלה. הכנה זו לא רק סייעה להנפקה להתקדם בצורה חלקה, אלא היא גם תמכה ביציבות מחירי המניה לאחריה. על ידי קביעת נוהלי דיווח פיננסי שקופים בשלב מוקדם, ReWalk העבירה מסר למשקיעים בארה"ב לגבי מחויבותה להתנהלות רגולטורית תקינה, ובכך שמרה על אמון המשקיעים גם בתקופות של תנודתיות בשוק.
לסיכום, חברות טכנולוגיה ישראליות המאמצות מסגרות ציות המתואמות לארה"ב מבעוד מועד ממקמות את עצמן לתהליך הנפקה חלק יותר ולשיפור יציבות המנייה ב-NASDAQ. עבור מנכ"לים, הקדשת משאבים לציות פיננסי מוקדם מציעה יתרון אסטרטגי, בונה את אמון המשקיעים ותומכת בצמיחה ארוכת טווח בשוקי ההון בארה"ב.
מאמרים קודמים בסידרה:
Comments