top of page
Search

הכנה לקראת אירוע אקזיט – הנהלה

בניית צוות הנהלה חזק ומנוסה הוא הבסיס לאירוע אקזיט מוצלח. המשקיעים או הרוכשים מבקשים לייצר תשתית להמשך צמיחה משמעותית של החברה תוך הסתמכות על ההנהלה הקיימת.

ישנן מספר סיבות מדוע הנהלה חזקה חשובה כל כך לפני אירוע הנפקה (או מכירה):

1.      בטחון המשקיעים: הנהלה חזקה ומנוסה מייצרת אמון ובטחון אצל המשקיעים בנוגע לסיכוי הצלחתה והבטחון של ההשקעה שלהם.

2.      חזון אסטרטגי: הנהלה חזקה מייצרת חזון ברור שניצב כמגדלור בפני החברה בזמן ההנפקה ולאורך חיי החברה. (ראו מאמר על חזון ואסטרטגיה לקראת הנפקה).

3.      יעילות תפעולית: הנהלה מנוסה תוודא שהחברה לא רק פועלת באופן מיטבי במסגרת הקיים אלא גם מייצרת תשתית מדויקת לצמיחה מהירה ובינלאומית.

4.      ציות רגולטורי: כפי שפרטתי במאמר על רגולציה לקראת הנפקה – להנפקה של חברה יש משמעותיות רגולטוריות כבדות. צוות מנוסה ייקח את הנושא בחשבון וייערך בהתאם.

5.      תאימות פיננסית – כפי שמפורט בפרק על התאימות הפיננסית. חברה ציבורית מחויבות לשקיפות ברמה גבוהה וצוות הנהלה מנוסה יוודא פעולות ונהלים בהתאם.

6.      ניהול כללי: הנהלה ודירקטוריון מנוסים יתייחסו לאלמנטים השונים כמו חזון וניהול סיכונים כדי לבנות תשתית מדויקת לצמיחה ולשגשוג.

גורמים חשובים בהנהלה הם:

1.      הדירקטוריון (אייחד לדירקטוריון מאמר נפרד)

2.      מנכ"ל מנוסה. לעיתים זה הזמן להחליף את המנכ"ל המייסד במנכ"ל מנוסה. גם כאן אייחד לנושא מאמר נפרד.

3.      סמנכ"ל כספים. בחברה ציבורית על סמנכ"ל הכספים לוודא התאמה ודיווח מתאימים על פי הסטנדרט הגבוה של חברה ציבורית ועדיין למלא את תפקידו כיועץ אסטרטגי של המנכ"ל והדירקטוריון. מלבד המנכ"ל, תפקידו של סמנכ"ל הכספים בחברה ציבורית הוא התפקיד החשוב והאסטרטגי ביותר לדעתי.

4.      מנהל תפעולי – בהנחה שתפקיד המנכ"ל הוא יצירת החזון והאסטרטגיה והובלה של תהליך הפיתוח העיסקי בחברה. מנהל התפעול יוודא שהחברה מתנהלת באופן המאפשר לה עמידה ביעדים ובציפיות הלקוחות וצמיחה.

5.      סמנכ"ל שיווק ופיתוח עיסקי. לא מאוד שונה מאשר בחברה פרטית הצומחת במהירות. תוך מיקוד על מודל עיסקי מדויק.

6.      כנ"ל לגבי סמנכ"ל משאבי אנוש. עבודתו נעשית קלה יותר בזכות האפשרות לתגמל עובדים במניות סחירות. יחד עם זאת, הצורך בניהול תקין של עובדים משמעותי יותר. הנה הרחבה כאן.

7.      יועץ משפטי. מכיוון שלחברה יש מחויבויות רגולטוריות משמעותיות כחברה ציבורית, נהוג בשלב הזה גם לשלב יועץ משפטי in-house לתפעול השוטף, הנושאים הרגולטורים וענייני ממשל תאגידי.

עוד מאמרים בנושא: על בעלי מניות,

רוצים לשמוע עוד ולוודא שהחברה שלכם מוכנה לקראת הנפקה או מכירה? דברו איתי


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page